18.09.2017

Akademia Flottweg – Świetne przygotowanie

W dniu 31.07.2015 odbyło się oficjalne otwarcie Akademii Flottweg. Od dwóch lat nasza Akademia szkoli zarówno współpracowników na miejscu jak i naszych międzynarodowych kolegów, między innymi poprzez warsztaty, seminaria, budowanie zespołu i zajęcia z kompetencji społecznych.

Również nasi klienci regularnie zgłaszają się do Akademii na szkolenia techniczne z maszyn Flottweg.

academy Szkolenia praktyczne z maszyn Flottweg

W 2016, w Akademii przeprowadzono łącznie 286 dni szkoleń dla pracowników i klientów. W 2017, jak dotąd, odbyło się już więcej niż 200 dni szkoleniowych.

Podczas szkolenia dla klienta wprowadzamy naszych klientów i ich pracowników w temat wirówek dekantacyjnych, tricanterów® lub separatorów dla optymalnej wydajności separacji. Nasi trenerzy pokazują prawidłową regulację parametrów operacyjnych, montaż, demontaż i konserwację maszyny.

Nasi uczestnicy pochodzą z różnych obszarów zastosowań - od komunalnych oczyszczalni ścieków, poprzez pozyskiwanie i przetwarzanie olejów jadalnych aż do przemysłu spożywczego i produkcji napojów.

W rezultacie ponad 90% uczestników jest więcej niż zadowolonych z treści naszych szkoleń. Dowiedz się więcej na temat naszych szkoleń dla klientów.

Oprócz klientów, na sercu leży nam rozwój naszych własnych pracowników. Wymagania w pracy ciągle się zmieniają. Nowe technologie i procesy wymagają nowej wiedzy. Aby pozostać na bieżąco, Akademia oferuje szereg seminariów i szkoleń w swym harmonogramie. Od bezpieczeństwa pracy poprzez IT, aż po szkolenia w zakresie zarządzania, każdy znajdzie coś dla siebie. Każdy pracownik jest aktywnie wspomagany w jego dziedzinie. Nowi pracownicy uczestniczący w naszych kursach wprowadzających uzyskują wgląd w różne działy przedsiębiorstwa.

Bo chcemy, by już od pierwszego dnia czuli się przygotowani do pracy w Flottweg.