29.07.2016

Dzień otwartego kształcenia — z rozpędem w przyszłość!

W firmie Flottweg od dawien dawna wykształcenie jest zapisywane wielkimi zgłoskami. Dlatego 9 lipca 2016 r. uczniowie, rodzice i inni zainteresowani mieli możliwość zasięgnięcia informacji o kształceniu w firmie Flottweg, w zakładzie w Vilsbiburgu. Najważniejszym elementem dnia otwartego wykształcenia był nowy warsztat szkoleniowy, który został w tym roku odnowiony.

apprenticeship day

Od 1946 r. firma Flottweg dysponuje warsztatem do celów szkoleniowych, aby uczniowie mieli bliski praktyczny kontakt z zawodem.

Wiercenie, frezowanie, trasowanie, szlifowanie, pneumatyka, toczenie lub spawanie CNC to jedynie część tego, z czym zaznajomią się przyszli mechanicy przemysłowi i mechatronicy. Uczniowie mają także możliwość praktycznej pracy już od pierwszego dnia. Nasi instruktorzy służą radą i pomocą.

Niezależnie od tego, czy chodzi o mechaników przemysłowych czy mechatroników — staramy się jak najlepiej przygotować naszych uczniów do przyszłego zawodu. Przekazujemy naszą wiedzę na temat wirówek dekantacyjnych, separatorów, pras taśmowych i instalacji do oddzielania fazy stałej i ciekłej z pokolenia na pokolenie. Bo firma Flottweg najchętniej sama zatrudnia swoich uczniów.