16.07.2018

„Dzień otwartego kształcenia“ w firmie Flottweg

W sobotę, 14 lipca 2018 r. przedsiębiorstwo Flottweg zorganizowało „Dzień otwartego kształcenia“. Do wzięcia udziału w tym wydarzeniu zaproszono wszystkich zainteresowanych uczniów szkół ponadpodstawowych z klasy siódmej, ósmej i dziewiątej oraz ich rodziców.

apprenticeshipday-2018 Uczniowie zawodu w firmie Flottweg pokazują, jak to działa.

Kształcenie w firmie Flottweg obejmuje zawody mechanika przemysłowego, mechatronika i pracownika biurowo-administracyjnego w przedsiębiorstwie przemysłowym z językiem obcym. Oferowane są również praktyki szkolne.

W „Dniu otwartego kształcenia“ czekały na gości zarówno praktyczne informacje jak i ekscytujące wrażenia. Oprócz ręcznych stacji roboczych, gdzie uczniowie mogli wykazać się rzemiosłem na miejscu, działało kilka tokarek, frezarek oraz maszyn CNC.

Uczniowie zawodu pierwszego, drugiego i trzeciego roku odpowiadali na pytania dotyczące kształcenia. Dla gości zainteresowanych kształceniem handlowym firma Flottweg zorganizowała punkt informacyjny. Kierownictwo szkoleniowe, a także pracownicy działu personalnego byli zawsze do dyspozycji zainteresowanych stron. Zainteresowani goście otrzymali również informacje o aktualnych ofertach pracy.

Nie tylko uczniowie zawodu, ale również osoby rozpoczynające karierę i doświadczeni specjaliści mogą oczekiwać ekscytujących zadań w międzynarodowym i rozwijającym się przedsiębiorstwie, jakim jest firma Flottweg. Informacje o naszych możliwościach kariery dla absolwentów oraz ofertach pracy w firmie Flottweg.