04.10.2018

Flottweg – technologia maksymalnej wydajności

Na targach BrauBeviale 2018 w Norymberdze firma Flottweg przedstawia swoje najnowsze rozwiązania w zakresie produkcji napojów. Wypróbuj nasze dekantery, separatory i prasy taśmowe dla przemysłu spożywczego oraz branży produkcji napojów: hala 9, stoisko 343.

braubeviale2018

Nasze dekantery, separatory oraz prasy taśmowe regularnie potwierdzają swój status prekursora w zakresie produktów swojej klasy. Dzięki inżynierom Flottweg każda z tych maszyn jest idealnie dostosowana do długiej eksploatacji, zapewniając trwałość i sprawne działanie.

Przy produkcji napojów i żywności liczy się każda sekunda. Szybkie cykle produkcyjne i stale rosnące wymagania stanowią spore wyzwanie zarówno dla człowieka, jak i dla maszyny. Dzięki ponad 60-letniemu doświadczeniu w dziedzinie oddzielania cząstek stałych od cieczy produkcja naszych Klientów może naprawdę nabrać tempa:

• Dekanter: wirówka sedymentacyjna ślimakowa bez przegród perforowanych do czyszczenia cieczy
  • Sedicanter®: specjalna wirówka dekantacyjna do miękkiego osadu
  • Tricanter®: wirówka do oddzielania trójfazowego
  • Separator: wirówka wysokiej prędkości do oczyszczania ciał stałych oraz cieczy
  • Prasa taśmowa: prasa do produkcji soków owocowych i piwa

Firma Flottweg przyczynia się również do lepszego wykorzystania zasobów. Nowe możliwości zastosowania: dekanter do chłodni browaru! Dzięki technologii Flottweg można zwiększyć wydajność podczas oczyszczania z osadu drożdżowego oraz zmniejszyć straty w produkcji piwa. Właśnie tak zdobywa się pozycję lidera branży.

Odwiedź nas na targach BrauBeviale 2018 w Norymberdze i przekonaj się sam o jakości naszych rozwiązań technologicznych.

Uwaga! W tym roku Flottweg znajduje się w nowym miejscu:

hala 9, stoisko 343.