03.01.2016

Procesy firmy Flottweg także certyfikowane zgodnie z normą 2015 DIN

Jakość procesów firmy Flottweg także w tym roku została z sukcesem wzięta pod lupę. Audyt przeprowadził Lloyd’s Register Quality Assurance (LRQA). LRQA jest jednym z wiodących na skalę światową przedsiębiorstw usługowych zajmujących się audytami i certyfikacją systemów zarządzania w zakresie jakości, energii, środowiska i bezpieczeństwa.

Procesy firmy Flottweg zostały sprawdzone przez LRQA pod kątem zgodności z międzynarodowymi standardami wg DIN EN ISO 9001:2008.

dincertified

Dla firmy Flottweg struktura procesów jest decydująca dla jakość produktów. Dekantery, separatory i prasy taśmowe firmy Flottweg są znane z długotrwałości wydajności i wysokiej jakości. Niemiecki producent wirówek stawia na najwyższe wymagania jakościowe. Flottweg produkuje każdy z używanych na całym świecie produktów w siedzibie w Vilsbiburgu w Dolnej Bawarii.

Największe wrażenie na audytorze wywarli doświadczeni pracownicy. Od 1994 procesy firmy Flottweg i jej spółki-córki Veronesi spełniają ustalenia systemu zarządzania jakością.

Pracownicy firmy Flottweg wnoszą w swoją pracę samodzielność i najlepsze wyniki. Firma Flottweg faktycznie żyje jakością. Jest to podstawa jej sukcesu i wyjątkowości produktów.