28.01.2019

Seria Xelletor zdobywa nagrodę „German Excellence Award 2019”

Firma Flottweg z Vilsbiburga otrzymała niemiecką nagrodę „German Excellence Award 2019” za serię Xelletor. Nagroda została przyznana w kategorii „Produkty B2B”, wyróżniając serię jako innowacyjną koncepcję.

excellence-award Flottweg zdobywa nagrodę „German Excellence Award 2019” w kategorii „Produkty B2B”

„Ta nagroda to nie tylko produkt, ale także zaangażowanie i nowatorska siła całego zespołu” – powiedział dr Christoph Heynen, dyrektor ds. technologii w firmie Flottweg SE, w uznaniu dla swoich kolegów.

Niemcy mają odnoszącą sukcesy gospodarkę – i nie bez powodu. Wiele branż i dyscyplin charakteryzuje się doskonałością. Często – szczególnie w sektorze B2B – wyjątkowe osiągnięcia niemieckich firm i przedsiębiorców pozostają w ukryciu. Czas więc uhonorować doskonałość nagrodą. To jest misja nagrody „German Excellence Award”.

Drugą nagrodę „German Excellence Award” za wybitne osiągnięcia w biznesie przyznano 24 stycznia we Frankfurcie nad Menem. Niemiecki Instytut Jakości Usług i magazyn DUB UNTERNEHMER wyłoniły 63 zwycięzców w 26 kategoriach. Zwycięzcy zostali wybrani przez wybitne jury reprezentujące branżę biznesową, medialną i nauk ścisłych, które wybrało najlepsze pomysły spośród 150 zgłoszeń. Na gali spotkali się odnoszący sukcesy menedżerowie, założyciele startupów, specjaliści ds. cyfryzacji i kreatywne umysły z różnych branż.

Najbardziej innowacyjne rozwiązanie w dziedzinie obróbki osadu

System Xelletor został opracowany w celu osuszania osadu z miejskich i przemysłowych zakładów oczyszczania ścieków. Nowa seria Xelletor pozwala klientom firmy Flottweg oszczędzić pieniądze na osuszaniu osadu ściekowego. Oszczędności te obejmują: koszty usuwania odwodnionego osadu niższe o 10%, koszty dodatków (flokulantów) niższe o 20% i do 50% mniejsze zużycie energii w porównaniu do tradycyjnych systemów, takich jak konwencjonalne wirówki dekantacyjne lub filtry.