11.05.2022

Ekspansja firmy Flottweg stanowi owoc zaangażowania w doskonalenie produkcji i poprawę obsługi klienta

2022_USA_Werk_Hauptbild

Spółka zależna koncernu Flottweg w USA – Independence w stanie Kentucky – ponownie znalazła się na ścieżce wzrostowej!

Budowa nowego magazynu o powierzchni prawie 1400 metrów kwadratowych na terenie istniejącego zakładu Flottweg przy Toebben Drive ma się zakończyć na początku 2023 r. Nowa przestrzeń pozwoli na zwiększenie wolumenu wytwarzanych i magazynowanych części.

Ciągły wzrost stanowi potwierdzenie silnego zaangażowania firmy Flottweg w misję zapewnienia wysokiego poziomu obsługi istniejącym klientom. Oprócz nowoczesnego laboratorium na potrzeby testowania wykonalności i wyważania zespołów obrotowych zakład będzie również mieścić halę produkującą części z myślą o skróceniu czasów obsługi.

Nasze rozszerzone usługi obejmą nie tylko istniejących, ale również nowych klientów. Firma Flottweg stale integruje usługi dostarczane na wcześniejszych i późniejszych etapach procesu. Więcej sprzętu oznacza więcej technologii i więcej potrzeb w zakresie doskonalenia produkcji i montażu. Rozbudowa umożliwi nam dostarczanie większych i bardziej złożonych systemów na terenie Stanów Zjednoczonych.

Osiągnięcie tego celu wymaga pracy zespołowej. Oddział Flottweg US organizuje obecnie rekrutację na kilka stanowisk. Osoby zainteresowane prosimy o kontakt z naszym działem HR pod adresem ekeyser@flottweg.net.

Jako przedsiębiorstwo rodzinne specjalizujące się w technologii separacji firma Flottweg opiera swój model biznesowy na celu, jakim jest mierzalny sukces klientów. W odpowiedzi na potrzeby użytkowników firma Flottweg codziennie wykorzystuje to podejście do tworzenia optymalnych rozwiązań pod kątem potrzeb swoich klientów.

Pierwszorzędne znaczenie ma dla nas utrzymanie ciągłości i stabilności działalności Grupy Flottweg. Dowodem na to są ciągłe inwestycje w nowe technologie i produkty, które zawsze wyprzedzają konkurencję.

Obszary zastosowania technologii separacji są zróżnicowane i dlatego wymagają indywidualnych rozwiązań. Dzięki szerokiej gamie maszyn i możliwości personalizacji firma Flottweg oferuje dokładnie to, czego potrzebuje klient, aby odnieść sukces.

W oparciu o szeroki asortyment rozwiązań, w tym urządzenia Tricanter®, Sedicanter® i Sorticanter®, firma Flottweg umożliwia klientom odnoszenie sukcesów i stale inspiruje uczestników rynku.

WIĘCEJ INFORMACJI MOŻNA UZYSKAĆ, kontaktując się z:

Daniel Lakovic
Business Development Manager

Tel.: (859) 448-2329
Tel. kom.: (937) 554-2660

dlakovic@flottweg.net - www.FLOTTWEG.com
Flottweg Separation Technology, Inc.
10700 Toebben Dr
Independence, KY 41051