01.10.2020

5. rocznica powstania Akademii Flottweg

Akademia została powołana do życia pięć lat temu, a dziś jest integralną częścią firmy Flottweg. Akademia Flottweg. Od momentu powstania w 2015 roku Akademia cieszy się rosnącą popularnością. Na początku 2017 roku została przeniesiona do nowej lokalizacji.

flottweg-academy_06

W ciągu zaledwie pięciu lat Akademia Flottweg zdobyła szerokie uznanie jako wyjątkowo skuteczna instytucja. Akademia jest miejscem spotkań naszych pracowników z klientami z całego świata. W toku pracy zespołowej rodzą się pomysły będące gwarancją wspólnego sukcesu.

Rozwój pracowników jest naszym priorytetem i stanowi istotną część naszej strategii. Naszym wspólnym celem jest promowanie uczenia się przez całe życie jako odpowiedź na potrzeby zmieniającego się rynku i dynamicznej sytuacji globalnej.

W ciągu ostatnich pięciu lat pracownicy firmy Flottweg mogli rozwijać swoje umiejętności przez łącznie 1170 dni szkoleń oferowanych w ramach ponad 660 kursów.

Szkolenia dla klientów stały się jednym z filarów Akademii – w samym tylko 2019 roku zorganizowano łącznie ponad 260 dni takich szkoleń, co przełożyło się na rekordowy przychód. Liczne pozytywne recenzje i opinie klientów dotyczą całej działalności firmy Flottweg: przede wszystkim chwaleni jesteśmy za rodzinną atmosferę.

Akademia oferuje również szkolenia oddziałom i międzynarodowym przedstawicielstwom firmy, co pomaga im spełnić wymagania obowiązujące w ich regionach. Wiedza techniczna jest przekazywana poprzez oferowane w języku angielskim kursy poświęcone dekanterom i separatorom.

W tym roku Akademia uruchamia nowy cyfrowy Kampus Flottweg, który będzie dostępny dla wszystkich pracowników spółki Flottweg SE. Nowa platforma edukacyjna zapewni uproszczenie zarządzania kursami oraz większą elastyczność zdalnej nauki. Kampus Flottweg pomoże firmie uzyskać bardziej międzynarodowy zasięg.

Poprzez ucyfrowienie szkoleń i edukacji możemy lepiej przygotować się na przyszłe wyzwania podobne do obecnego kryzysu związanego z pandemią COVID-19. Aktualnie opracowywane są nowe cyfrowe materiały edukacyjne – także pod kątem szkoleń dla klientów. Z naszego punktu widzenia sukces to możliwość zapewnienia klientom możliwie najlepszego i najbardziej kompleksowego wsparcia przez całą dobę.

Do formularza kontaktowego   +48 22 732 22 30   Contacts worldwide