02.05.2017

Inauguracja nowego budynku

W dniu 12.04.2017 oficjalnie otwarto nowy budynek biurowy. Jest to nowa siedziba między innymi dla Akademii Flottweg, działu badania i rozwój, działu konstrukcji i działu personalnego. Wysokiej jakości powierzchnie biurowe, jak również architektura budynku przedstawiają wartości firmy zarówno wewnątrz jak i na zewnątrz.

inauguracja-nowego-budynku

Jednolity wizerunek przedsiębiorstwa jest ważnym aspektem budowania rozpoznawalności i zaufania wśród klientów i partnerów. Obejmuje on szereg elementów, od stosowania jednolitych czcionek, poprzez nawracający motyw muzyczny w reklamach, aż do wyboru określonych kolorów podczas prezentowania firmy na targach. Tego typu przemyślenia odgrywają również rolę przy projektowaniu zewnętrznego wyglądu budynków. Nowy budynek musi zostać zintegrowany z istniejącym otoczeniem. Z tego powodu budynek dla nowego budynku Flottweg 1.3 zastosowano podobne wzornictwo jak dla budynku 1.2, otwartego już w 2015 roku.

Budynek1.3 jest wysoki na 16 metrów, co czyni go drugim najwyższym budynkiem w tym miejscu i oferuje 1 800 m² powierzchni dla ponad 60 miejsc pracy. Oprócz pomieszczeń biurowych w budynku znajduje się sześć pokoi konferencyjnych oraz sala na szkolenia komputerowe z ośmioma stanowiskami pracy. Każde piętro posiada własną kuchnię lub pokój wypoczynkowy.

Dla optymalnego dopływu powietrza we wszystkich biurach zainstalowano własne systemy wentylacyjne. Ponadto zarówno korytarze jak i biura są klimatyzowane. Także pod względem izolacji cieplnej, nowy budynek spełnia najwyższe standardy. Może ona zostać jeszcze poprawiona o dalsze 20%.

W budynku 1.3 udało się stworzyć przyjazne środowisko pracy, które pokazuje wysokie standardy firmy Flottweg panujące również wewnątrz przedsiębiorstwa.