01.03.2017

Nowa siedziba Flottweg w Rosji

Flottweg Moskau pod koniec stycznia świętował przeprowadzkę do nowej siedziby. Po wyprowadzce z wynajmowanych pomieszczeń biurowych, zespół zajął własny kompleks biurowy w miejscowości Chimki (obwód moskiewski).

new-home

„To niewiarygodne, jak szybko i profesjonalnie zostały przeprowadzone wszystkie niezbędne prace budowlane“, zauważył Fritz Colesan, przewodniczący Flottweg SE.

Na terenie znajduje się nie tylko budynek biurowy, ale także duży warsztat, magazyn części zamiennych oraz nowoczesne centrum badawcze z laboratorium. Klienci mogą obejrzeć flotę urządzeń mobilnych w wersji kontenerowej i zapoznać się ze sprzętem. Kolejną zaletą nowego kompleksu biurowego jest fakt, że znajduje się on w pobliżu lotniska Szeremietiewo.

Wiosną przyległy obszar zazieleni się trawą, kwiatami i drzewami.

„Latem zorganizujemy imprezę plenerową aby należycie uczcić to ważne wydarzenie!“ obiecał Fritz Colesan na zgromadzeniu walnym i życzył rosyjskim kolegom wielu sukcesów w nowej siedzibie i udanego roku 2017.

Choć rosyjski zespół nie zna jeszcze tradycji bawarskiego letniego festynu, to już zrozumiał sens wyrażenia „W domu najlepiej“.

„Jasne nowoczesne biura, magazyn części zamiennych i warsztat – dzięki temu wszystkiemu możemy pewniej stanąć w szranki z konkurencją i stać się atrakcyjniejsi dla rosyjskich klientów“, powiedział z entuzjazmem Pavel Sitnikov, Business Development Manager Działu IMO  (przemysł / olej mineralny).

Zespół „Flottweg Moskwa“ dziękuje niemieckim kolegom za pomoc w realizacji tego ważnego projektu budowlanego i cieszy się na przyjęcie nowych gości w rosyjskiej siedzibie Flottweg!