10.11.2022

Sześć tygodni w drodze na terenie Hiszpanii: Mobilne laboratorium

Nie każdy osad ściekowy jest taki sam – to kluczowe założenie do przyjęcia w przypadku budowy oczyszczalni ścieków. Na skład osadu ściekowego mają wpływ różne czynniki, na przykład obecność w otoczeniu zakładów przemysłowych czy szpitali. Mobilne laboratorium firmy Flottweg pozwala na badanie osadu w rzeczywistych warunkach, co daje możliwość uzyskania wiarygodnych wyników.

2022_Versuchstruck_Spanien_Beitragsbild

Przez sześć ostatnich tygodni nasze mobilne laboratorium objeżdżało oczyszczalnie ścieków w całej Hiszpanii – od Murcji, przez Walencję, aż po Madryt. Wyniki zebrane bezpośrednio na miejscu dzięki w pełni wyposażonemu laboratorium będą mogły zostać przeanalizowane w oparciu o normy DIN. W ten sposób możliwe będzie wykazanie rzeczywistego potencjału do uzyskania oszczędności dzięki urządzeniom marki Flottweg – np. poprzez zwiększenie zawartości masy suchej lub mniejsze zużycie energii i polimerów.

2022_Versuchstruck_Spanien_Beitragsbild2

Zatrudniona na stanowisku Business Development Manager Sonia Alvarez, która koordynuje i nadzoruje badania terenowe, wie, jak ważne są tego rodzaju badania: „Badania prowadzone z wykorzystaniem mobilnych laboratoriów pomagają naszym klientom w zdobyciu rzetelnych informacji na temat realnie osiągalnych wartości. Uzyskane na miejscu wyniki stają się dla wielu klientów bardziej namacalne i pomagają im dowiedzieć się, na ile potencjalna inwestycja może faktycznie przynieść wzrost wydajności”.

Chcesz dowiedzieć się więcej o naszym mobilnym laboratorium? Wszystkie przydatne informacje znajdziesz na stronie: www.flottweg.com/de/service/service-information/

Do formularza kontaktowego   +48 22 732 22 30   Contacts worldwide