30.06.2016

Flottweg USA wyróżniona nagrodą Thoroughbred Award

W uznania za swój niesamowity rozwój firma Flottweg USA otrzymała wyróżnienie Thoroughbred Award. Specjaliści od technologii separacji odebrali nagrodę pod patronatem gubernatora Kentucky, Matta Bevina. Przedstawicielami przedsiębiorstwa byli wiceprezes Flottweg USA, Uwe Knoop, i Menadżer ds. sprzedaży, Robert Rhea.

Thoroughbred Award

Nagroda Thoroughbred Award jest przyznawana corocznie w amerykańskim stanie Kentucky podmiotom gospodarczym, które wyróżniają się wyjątkowym rozwojem ekonomicznym. Firma Flottweg w ubiegłym roku znacznie powiększyła teren swojej siedziby. Zbudowano nowy budynek o powierzchni 1860 m². 380 m² przeznaczono na biura, a 1480 m² tworzy powierzchnię magazynową i serwisową. „Nowe pomieszczenia zapewniają więcej miejsca na wynajęte maszyny, kontenery i urządzenia. Rozbudowa, której koszty opiewają na 2,1 mln dolarów, była jednym z głównych powodów wyróżnienia. Dan Ellis, dyrektor Flottweg USA, bardzo ucieszył się z przyznanej nagrody: „Lista wyróżnionych przedsiębiorstw — od dużych koncernów po mniejsze zakłady — pokazuje, jak silna jest gospodarka regionu Cincinnati czy północnego Kentucky. Jest to wyjątkowy obszar, stwarzający możliwości utworzenia i rozwoju przedsiębiorstwa.” Oprócz Flottweg wyróżniono także znane podmioty, takie jak DHL, Citibank, FedEx i Bosch.

Flottweg USA zatrudnia łącznie 65 pracowników. Ta jednostka zależna odpowiada ponadto za obszary dystrybucji, dostaw, testów, napraw i serwisu.