27.11.2015

Nowy budynek dla Flottweg USA

Oficjalnym wbiciem pierwszej łopaty zainaugurowano budowę drugiego budynku Flottweg w Independence, Kentucky (USA). Budowa tego kosztującego 2,1 mln dolarów budynku zakończy się w styczniu 2016 roku. 65 pracowników firmy Flottweg USA zyska wówczas większą przestrzeń do pracy.

usa

Po 3 miesiącach budowy powstanie obiekt o powierzchni 1860 m². Na część biurową przeznaczono 380 m², natomiast na cele magazynu i serwisu – 1480 m².  „W nowych pomieszczeniach będziemy mieć więcej miejsca na wynajęte maszyny, kontenery i urządzenia. Dzięki temu rozszerzymy ofertę usług serwisowych dla klientów i zapewnimy większą przestrzeń dla pracowników” stwierdza Dan Ellis – dyrektor w firmie Flottweg USA.

Nowy budynek Flottweg USA to kolejny kamień milowy w procesie stopniowej modernizacji i rozbudowy siedziby firmy.  Stały rozwój firmy Flottweg USA spowodował, że pojawiła się potrzeba zwiększenia ilości miejsca dla maszyn i pracowników.

Flottweg Separation Technology, Inc

Historia sukcesów firmy Flottweg USA rozpoczęła się w styczniu 2008 r. W tym roku firma Flottweg Separation Technology, Inc. została założona jako 100-procentowa spółka-córka firmy Flottweg SE. Przedmiotem działalności oddziału jest sprzedaż, dystrybucja, przeprowadzanie testów, napraw i prac serwisowych.

Nasze przedsiębiorstwo ma siedzibę w Independence, Kentucky (USA), w aglomeracji Cincinnati. Flottweg USA oferuje nowe maszyny, zajmuje się projektowaniem procesów oraz specjalizuje się w dostarczaniu elementów wyposażenia dodatkowego i usług serwisowych dla wszystkich produktów znajdujących zastosowanie u naszych amerykańskich i kanadyjskich klientów.