03.09.2018

Nowe podejście do kwestii oddzielania — nowa seria Flottweg Xelletor przedstawiona podczas konferencji Weftec 2018

Nowa seria Xelletor podniosła poprzeczkę mechanicznego oddzielania do zupełnie nowego poziomu. Przekonaj się sam i odwiedź nas na konferencji Weftec (Orlean, LA) trwającej od 29 września do 3 października 2018 roku: stoisko 6439.

weftec2018 Zobacz, co dzieje się we wnętrzu najnowocześniejszej wirówki

Odwadnianie osadu ściekowego może okazać się drogie, więc potencjał oszczędności dla operatorów oczyszczalni jest ogromny. Sposób jest prosty. Suchy osad oznacza mniej osadu. Mniejsza ilość osadów oznacza niższe koszty utylizacji.

Podczas konferencji WEFTEC 2018 firma Flottweg zaprezentuje nową generację dekanterów do odwadniania osadów ściekowych. Tajemnica doskonałej wydajności tej wirówki dekantacyjnej tkwi wewnątrz — w sercu maszyny. Wyjątkową konstrukcję ma rotor, a zwłaszcza ślimak. Zużycie flokulantów polimerowych w serii Xelletor znacznie się zmniejsza ze względu na zupełnie nową konfigurację wlotu. Jednocześnie maszyna zmniejsza zużycie energii.

Wyniki wielu testów są imponujące. W zależności od jakości osadu wirówka może zaoszczędzić około 20% energii, zapewniając przy tym znacznie lepszą wydajność.

Co więcej…

• ... zwiększa natężenie przepływu nawet o 15%;
  • ... zmniejsza objętość organicznych odpadów stałych aż o 10%;
  • ... zużywa do 20% mniej energii i polimerów.

Zapraszamy! Firma Flottweg będzie gospodarzem wydarzenia medialnego w poniedziałek 1 października o godz. 14.00. Zapraszamy do przyłączenia się do nas w celu oficjalnego wprowadzenia produktu Xelletor na rynek amerykański.

Wydarzenie: WEFTEC 2018

Kiedy: 29 wrzesień – 3 październik, 2018 r.

Gdzie: stoisko 6439