01.04.2021

Testy pilotażowe u Klienta przy użyciu naszych wirówek na wynajem

Firma Flottweg dysponuje parkiem maszyn oferowanych na wynajem w różnych rozmiarach i konfiguracjach – przeznaczonych w szczególności do testów prowadzonych u Klienta.

Podczas ustalania warunków należy upewnić się, że urządzenie zostanie umieszczone w mobilnym kontenerze, na płozach lub zostanie ustawione na terenie zakładu. Należy również dowiedzieć się, co przygotować na czas testów, np. zasilanie, odpowiednią ilość surowca, pompy, polimery lub wentylację.

Sprzęt testowy może spełnić wymogi bezpieczeństwa, w związku z czym należy wskazać zasady bezpiecznego przemieszczania i potencjalnie niebezpieczne sytuacje, które mogą wystąpić podczas eksploatacji. Pracownicy będą mogli nie tylko obserwować, ale także obsługiwać sprzęt w rzeczywistych warunkach. Stanowi to gwarancję poprawy komfortu wszystkich użytkowników nowej technologii i szybszego opanowania zasad jej działania.W testy warto zaangażować możliwie największą grupę pracowników, w tym operatorów, inżynierów i konserwatorów. Warto również spędzić więcej czasu z maszyną oraz przedstawicielami producenta.

Możliwe jest również zamówienie praktycznej prezentacji podstawowych procedur konserwacji i czyszczenia oraz podzespołów, w tym ślimaka,regulowanego wirnika oraz cyfrowego interfejsu użytkownika. Testy wirówek dekantacyjnych i separatorów, przeprowadzane zarówno w laboratorium, jak i u Klienta, ułatwiają osiągnięcie celów produkcyjnych i w zakresie zarządzania odpadami.

Poprzez zobaczenie, co jest możliwe w laboratorium, a następnie w zakładzie w rzeczywistych warunkach roboczych możliwy jest również wgląd we własne procesy produkcyjne. Niezależnie od tego, czy celem jest zwiększenie zawartości suchej masy, poprawa czystości cieczy, czy też odzyskanie odpadów poprodukcyjnych, firma Flottweg jest w stanie zaproponować wydajny system dostosowany do potrzeb Klienta.

on-site-testing
testing-fw-usa