16.11.2020

Od utworzenia Flottweg Separation Technology Co. China minęło już 20 lat.

Czas płynie bardzo szybko. W 1990 roku Flottweg Separation Technology Co. utworzyła przedstawicielstwo w Szanghaju, które współpracowało z chińskimi podmiotami, ułatwiając prowadzenie działalności w tym kraju. W 2000 roku Flottweg Germany zainwestowała w posiadaną w 100% spółkę Flottweg Separation Technology (Szanghaj) Co., Ltd. Flottweg China działa na rynku chińskim już od 20 lat.

then-now-fw-china_04

Po 20 latach rozwoju, osiągnąwszy doskonałą jakość produktów, wysoki poziom wsparcia technicznego oraz oferując pełne usługi obsługi posprzedażowej, Flottweg China dalej podąża ścieżką ekspansji dzięki niestrudzonym wysiłkom swoich pracowników. Zakłady przeszły dwa etapy rozwoju i w tej chwili uwzględniają kompleksowy warsztat konserwacyjny oprócz działu pełnej obsługi przed i po sprzedaży, spełniając potrzeby rozwijającej się działalności.

Utworzona dokładnie według niemieckich standardów Flottweg China działa w tej chwili w przestronnym obiekcie o powierzchni 2 tys. metrów kwadratowych, wyposażonym w specjalistyczny i zaawansowany technicznie sprzęt do konserwacji oraz dynamicznie wyważającą maszynę, która może wyważyć obracające się wirówki i ślimaki o średnicach od 50 do 1600 mm. Ponadto posiada również importowaną tokarkę, sprzęt do przetwarzania elementów metalowych, specjalistyczne maszyny do cięcia i spawania stali nierdzewnej oraz różnorodne importowane urządzenia podnoszące. Wszystkie standardy konserwacji są przestrzegane zgodnie z niemieckimi specyfikacjami, które całkowicie spełniają wymagania w zakresie konserwacji i obsługi lokalnych użytkowników wirówek.

Flottweg China posiada optymalnie zaopatrzony magazyn z półkami pełnymi produktów zapewniających dostępność części zamiennych, co skraca czas konserwacji i usuwania awarii. Hurtownia w Szanghaju ma w ofercie ponad 700 części, dzięki którym jest w stanie dokonać napraw/przeglądów ponad 15 różnych standardowych maszyn, a także dostarczyć niezbędne do przeglądów konserwacyjnych podstawowe części w ciągu 3–4 dni.

Ponadto mamy również zaawansowane technologiczne urządzenia laboratoryjne oraz różnego rodzaju sprzęt testujący, a także wykwalifikowanych pracowników laboratoryjnych, którzy przeprowadzają testy u siebie w laboratorium lub na miejscu u klienta na różnych materiałach, zapewniając rzetelne dane oraz rozwój precyzyjnych modeli.

W tej chwili Flottweg sprzedaje w Chinach przeszło sto wirówek rocznie klientom zlokalizowanym na terenie całego kraju. Technologia separacji faz stałej i ciekłej Flottweg jest coraz powszechniej używana również poza obszarem Chin. Technologia ta służy między innymi do odwadniania i zagęszczania ścieków, oczyszczania szlamów olejowych, przetwarzania skrobi, przetwarzania napojów oraz nawet przetwarzania nowego bioetanolu. Flottweg China nieustannie powiększa zakres zastosowania produktów, wspomagając klientów na drodze do sukcesu i redukując koszty.

Kontakt do Flottweg China

Flottweg Separation Technology (Shanghai) Co., Ltd