09.08.2022

Flottweg USA świętuje rozpoczęcie rozbudowy

2 sierpnia 2022 r. firma Flottweg Separation Technology, Inc. świętowała rozpoczęcie budowy nowego magazynu. To już czwarta ekspansja firmy od 2011 roku. Stanowi odpowiedź na rosnący popyt i pozwoli na zwiększenie produkcji części. Ta inwestycja o wartości 1,75 miliona dolarów wesprze działalność Flottweg w północnym Kentucky, gdzie odbywa się montaż i naprawa maszyn dla istniejącej bazy klientów firmy. Budowa nowego magazynu o powierzchni prawie 1400 metrów kwadratowych na terenie istniejącego zakładu Flottweg przy Toebben Drive ma się zakończyć w pierwszym kwartale 2023 r. W wyniku rozbudowy utworzonych zostanie również 12 nowych miejsc pracy.

2022_USA_Werk_Hauptbild Rozbudowa magazynu Flottweg zostanie zakończona w I kwartale 2023 r.

– Ta rozbudowa jest kolejnym krokiem w naszym ciągłym rozwoju – mówi prezes Flottweg, Dan Ellis. – Oznacza więcej miejsc pracy i lepsze wsparcie dla naszych klientów. Dzisiejsza uroczystość pokazuje, że wzmacniamy naszą obecność w północnym Kentucky.

Gubernator Kentucky Andy Beshear miał uczestniczyć w uroczystości, ale musiał poświęcić swoją uwagę powodzi we wschodnich rejonach stanu. Firma Flottweg z przyjemnością powitała wicegubernator Jacqueline Coleman. Została oprowadzona po obiekcie i powiedziała kilka słów podczas krótkiej ceremonii.

2022_US_Groundbreaking2 Wicegubernator Jacqueline Coleman i prezes Flottweg, Dan Ellis

Lee Crume, dyrektor generalny Korporacji Rozwoju Gospodarczego Północnego Kentucky Tri-ED, pochwalił liderów Flottweg za decyzję o inwestycji w działalność produkcyjną w USA. – W czerwcu mieliśmy okazję odwiedzić siedzibę główną Flottweg w Niemczech i podziękowaliśmy kadrom kierowniczym za ich zaangażowanie w rozwój w Stanach Zjednoczonych – dodał Crume. – Biorąc pod uwagę, jak uważnie globalne przedsiębiorstwa analizują swoje łańcuchy dostaw i działalność operacyjną, zachęcające jest obserwowanie nowych inwestycji ze strony firm BIZ, takich jak Flottweg, w północnym Kentucky. Inwestycja Flottweg i planowane tworzenie miejsc pracy zwiększają dynamikę gospodarczą stanu Kentucky w okresie odbudowywania jej po skutkach pandemii.

Wielu liderów społeczności wzięło udział w uroczystości i lunchu zorganizowanym przez firmę Flottweg. To był wspaniały dzień, aby uczcić ekspansję firmy Flottweg.

2022_US_Groundbreaking4 Wielu gości świętowało rozpoczęcie rozbudowy wraz z Flottweg

WIĘCEJ INFORMACJI MOŻNA UZYSKAĆ, kontaktując się z:

Daniel Lakovic
Business Development Manager

Tel.: (859) 448-2329
Tel. kom.: (937) 554-2660

dlakovic@flottweg.net - www.FLOTTWEG.com
Flottweg Separation Technology, Inc.
10700 Toebben Dr
Independence, KY 41051