29.11.2018

Nowa premia dla klientów Flottweg w Rosji

Flottweg Rosja nadal wprowadza innowacje w sferze zadowolenia klientów i podnosi standardy obsługi w kontaktach z klientami. Nie tylko stale komunikujemy się z klientami, ale jesteśmy również gotowi i zdolni do zapewnienia wszelkiego rodzaju wsparcia. Teraz Flottweg Rosja ma szansę na przyspieszenie wstępnego etapu – wyboru zakresu dostaw – na początku naszych kontaktów z klientami.

laboratorium-flottweg-rosja

Laboratorium w naszym nowym biurze w Khimki w końcu rozpoczęło budowę. Oprócz budynku biurowego i pracowni, moskiewski zespół dysponuje również najnowocześniejszym sprzętem laboratoryjnym w branży. Obecnie laboratorium jest wyposażone w najnowocześniejsze oprzyrządowanie do przeprowadzania badań laboratoryjnych na dowolnym oryginalnym produkcie klienta.

Klienci nie muszą teraz wysyłać próbek do laboratorium Flottweg SE celem sprawdzenia, czy możliwe jest zastosowanie naszych wirówek do ich działalności. W ciągu dwóch godzin Flottweg Rosja może ocenić, czy technika separacji odśrodkowej Flottweg może pomóc klientowi rozwiązać jego problem. Dodatkowo możemy również ocenić wydajność techniczną ich wirówki.

Nasz moskiewski zespół często boryka się z problemem braku możliwości przetransportowania próbki testowej od klienta do centrum testowego. Produkt może stracić swoje pierwotne wskaźniki fizyczne i chemiczne podczas transportu. Aby zaradzić temu problemowi, firma Flottweg dysponuje jednostką laboratoryjną zdolną do testowania i analizowania próbek wysokiej jakości w zakładzie klienta.

Wyposażenie laboratorium zawiera następujące elementy:

• Wirówki laboratoryjne stołowe z ogrzewaniem i chłodzeniem
  • Mobilna wirówka laboratoryjna
  • Analizator chlorków
  • Analizator białka
  • Analizator wilgotności
  • Szafa suszarnicza
  • Wagi analityczne
  • Miernik pH do pomiaru pH przy określonej temperaturze próbki
  • Kąpiel ultradźwiękowa
  • Kąpiel wodna
  • Mieszadła magnetyczne
  • Wiskozymetr
  • Gęstościomierz

Każdego roku Flottweg dąży do ulepszenia swojego eksperckiego podejścia do technologii separacji. Tylko dotrzymując kroku zaawansowanym badaniom i rozwojowi możliwe jest znalezienie optymalnych rozwiązań, mogących uwypuklić nasze atuty klientom wybierającym producenta na tym niezwykle konkurencyjnym rynku przemysłowym.

Od ponad 60 lat, z całą naszą energią, pasją i wiedzą, Flottweg stosuje zasadę: „łatwość użytkowania dla naszych klientów = nasz sukces”!