31.08.2021

Wyrażenie „czołówka” oznacza z punktu widzenia konsumenta, że firma Flottweg SE jest jedną z najbardziej zrównoważonych firm w Niemczech w 2021 roku.

Badanie przeprowadzone przez Instytut Zarządzania i Badań Gospodarczych (IMWF) we współpracy z GERMANY TEST pokazało, że: działalność około 1200 firm niemieckich uważa się za szczególnie zrównoważoną. Firma Flottweg SE z Vilsbiburga otrzymała również prestiżowe odznaczenie. Oznacza to, że jako producent maszyn i instalacji firma prowadzi szczególnie zrównoważoną działalność.

Odznaka przyznawana najlepszym zrównoważonym biznesom w Niemczech Odznaka przyznawana najlepszym zrównoważonym biznesom w Niemczech

Oczekiwania konsumentów dotyczące zrównoważonego rozwoju ekologicznego, społecznego i ekonomicznego stają się coraz ważniejsze. Coraz więcej firm stara się zyskać globalną przewagę konkurencyjną w perspektywie długoterminowej oraz budować swój wizerunek jako biznesu prowadzącego zrównoważoną działalność.

W poszukiwaniu najlepszych zrównoważonych biznesów w Niemczech od marca 2020 do lutego 2021 r. przeanalizowano 41 milionów zamieszczonych w Internecie opinii na temat firm. Wśród ocenianych podmiotów znalazło się 297 firm oraz marek z sektora produkcji maszyn i instalacji. Dostosowana do specyfiki branży ocena przyznawana jest w skali od 0 do 100 punktów. Zwycięzca danej branży otrzymuje 100 punktów i traktowany jest jako punkt odniesienia dla wszystkich innych badanych podmiotów z tego sektora. Tytuł przyznawany jest na podstawie punktów uzyskanych w ogólnym rankingu, przy czym wymagane jest zdobycie co najmniej 60 punktów.

Firma Flottweg jest jednym ze zdobywców tytułu oraz może zdobywać punkty w obszarach zrównoważonego rozwoju ekologicznego, ekonomicznego i społecznego.

„Uwzględnienie naszej firmy w rankingu stanowi wyraz uznania dla wspólnego wysiłku naszych pracowników na rzecz zrównoważonej działalności” – mówi Peter Frankfurter, Chief Financial Officer i Chief Production Officer w firmie Flottweg SE.

Źródło:

Instytut Zarządzania i Badań Gospodarczych (IMWF.de); kwiecień 2021 r.

Ankieta fokusowa 29/21, www.deutschlandtest.de: Ocena konsumencka 24 000 marek

Do formularza kontaktowego   +48 22 732 22 30   Contacts worldwide